Miért lehet előnyösebb egy személyi kölcsön más hiteleknél?

Több okból is megéri ma inkább személyi kölcsönből fedezni a nagyobb vásárlásainkat ingatlanfedezetű kölcsön helyett. Néhány szempontot érdemes megvizsgálni:

Akár fedezet nélkül is

Az egyik legnagyobb előnye a ma igényelhető személyi kölcsönöknek, hogy nincs szükség ingatlan- vagy járműfedezetre. Elegendő kizárólag rendszeres jövedelmet igazolni, a bankok a fizetésünk alapján fogják megállapítani, hogy mekkora hitelt vehetünk fel. Ezt jövedelemigazolással vagy keresetkimutatással tudjuk igazolni.

Nincs önerő

Egy lakáshitel igénylésénél jellemzően rendelkeznünk kell a fedezetként felajánlott ingatlan értékének 20-30 százalékával. Személyi kölcsönnél erre nincs szükség, és akár 100 százalékban hitelből finanszírozhatjuk céljainkat.

Akár 10 millió forint is

A jövedelmek növekedésével a bankok is belátták, hogy nyújthatnak nagyobb összegű személyi hiteleket is. Ma már akár 10 millió forintos kölcsönt is felvehetünk ingatlanfedezet és önerő nélkül legfeljebb 10 éves futamidőre. Ez lehetővé teszi például egy új autó vásárlását vagy lakásfelújítást úgy, hogy nem kell kockára tennünk otthonunkat abban az esetben, ha nem tudnánk fizeni a kölcsönt.

Szabad felhasználású

Nincs hitelcél meghatározva, nem kell beszámolnunk a banknak arról, hogy mire költjük a pénzt. Más kölcsönöknél, mint például autólízing vagy lakáshitel, pontosan meghatározott hitelcélokra fordíthatjuk az összeget, ám személyi kölcsönnél ilyen akadály nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük